Boknafisk med gulrotstuing
Boknafisk er en tradisjonsrik middagsrett som er å finne i store deler av kysten, men som er mest utbredt og vanligst å finne på middagsbordet i Nord-Norge.
Ingredienser
800 g boknafisk
1 l vann
1 ss salt
margarin
smør
Gulrotstuing
4 stk gulrøtter i terninger
2 ss smør
4 dl melk
2 ss finhakket persille
salt og pepper
litt muskat
SLIK GJØR DU
- Legg fiskestykkene i vann over natten.
- Kok opp lettsaltet vann og legg fisken i det kokende vannet.
- La fisken trekke (ikke koke) i kjelen i ca 10 minutter eller til fisken flaker seg fint.
- Bacon stekes i margarin på svak varme til de er lett brune. Legg på litt meierismør når de er ferdig stekte.
GULROTSTUING
Gulrøtter kokes til de er møre. Smelt smøret på svak varme og rør inn hvetemel. Spe med melk litt om gangen og rør godt. Sausen skal være litt tykkere enn vanlig hvit saus. Tilsett kokte gulrøtter, kok opp og smak til med salt, pepper og litt muskat. Ha i persille rett før servering.
Oppskriften er hentet fra: https://www.nordfra.no/boknafisk-med-gulrotstuing/
