4 porsjoner

40 minutter

Enkel

Ingredienser

300 g torskefilet, uten skinn og bein

300 g laksefilet, uten skinn og bein

0.5 ts chili, rød

0.5 ss ingefær, frisk

1 stk hvitøk

0.5 dl koriander, frisk

0.5 dl vårløk

0.5 stk lime

1 ts sesamolje

2 ss corn starch

0.5 ss brunt sukker

Dippsaus

2 stk lime

0.5 ts chili, rød

1 ss vårløk

1 ss koriander, frisk

2 ss sweet chilisaus

1 dl soyasaus

1 ts fiskesaus (fishsauce)

sukker

Server med

salat

ris

olje

lime

Fremgangsmåte

  • Skyll og tørk torske- og laksefiletene godt.
  • Hakk filetene fint for hånd og ha det over i en bolle.
  • Rens chili og fjern frøene. 
  • Rør sammen finhakket chili, ingefær, hvitløk, koriander og vårløk.
  • Tilsett revet skall av lime, sesamolje, maisenna og brunt sukker. 
  • Bland dette godt sammen med den hakkede fisken. 
  • Skyll hendene i kaldt vann før kakene lages.
  • Lag kaker som er ca. 5 cm i diameter og ca. 1,5 cm tykke. 
  • La kakene hvile i kjøleskapet i ca. 10 minutter før de stekes. Dette er for å hindre at kakene smuldrer opp under steking. 
  • Varm olje i en stekepanne og stek kakene forsiktig til de er gjennomstekt og gylne.

Dippsaus

  • Press saften av lime og tilsett litt skall av lime. 
  • Finhakk chili, vårløk og frisk koriander og bland dette godt sammen.
  • Tilsett sweet chilisaus, soyasaus og fish sauce.
  • Smak til med litt sukker og fish sauce. 

Server fiskekakene med saus, ris, salat og lime.

Tips: Fiskekakene kan lages inntil 24 timer i forveien. Dekk tallerkenen godt til og oppbevar i kjøleskapet til de skal stekes. 

Secret Link