Thailandske fiskekaker
Disse fiskekakene er så spennende at du vil lage dem til både middag, tapas og turmat. Du kan gi fiskekakene din egen vri ved å bytte ut noen av urtene og grønnsakene.
Ingredienser
300 g torskefilet, uten skinn og bein
300 g laksefilet, uten skinn og bein
0.5 ts chili, rød
0.5 ss ingefær, frisk
1 stk hvitøk
0.5 dl koriander, frisk
0.5 dl vårløk
0.5 stk lime
1 ts sesamolje
2 ss corn starch
0.5 ss brunt sukker
Dippsaus
2 stk lime
0.5 ts chili, rød
1 ss vårløk
1 ss koriander, frisk
2 ss sweet chilisaus
1 dl soyasaus
1 ts fiskesaus (fishsauce)
sukker
Server med
salat
ris
olje
lime
Fremgangsmåte
- Skyll og tørk torske- og laksefiletene godt.
- Hakk filetene fint for hånd og ha det over i en bolle.
- Rens chili og fjern frøene.
- Rør sammen finhakket chili, ingefær, hvitløk, koriander og vårløk.
- Tilsett revet skall av lime, sesamolje, maisenna og brunt sukker.
- Bland dette godt sammen med den hakkede fisken.
- Skyll hendene i kaldt vann før kakene lages.
- Lag kaker som er ca. 5 cm i diameter og ca. 1,5 cm tykke.
- La kakene hvile i kjøleskapet i ca. 10 minutter før de stekes. Dette er for å hindre at kakene smuldrer opp under steking.
- Varm olje i en stekepanne og stek kakene forsiktig til de er gjennomstekt og gylne.
Dippsaus
- Press saften av lime og tilsett litt skall av lime.
- Finhakk chili, vårløk og frisk koriander og bland dette godt sammen.
- Tilsett sweet chilisaus, soyasaus og fish sauce.
- Smak til med litt sukker og fish sauce.
Server fiskekakene med saus, ris, salat og lime.
Tips: Fiskekakene kan lages inntil 24 timer i forveien. Dekk tallerkenen godt til og oppbevar i kjøleskapet til de skal stekes.
