4 porsjoner

60 minutter

Middels

Ingredienser

600 g kveitefilet, med skinn

1.5 ss salt

smør

Blåbærsaus

3 dl blåbær

6 dl kjøttbuljong

Saltbakte poteter

12 stk poteter

havsalt

Kantarellstuing

10 stk kantareller

2 stk sjalottløk

1 ss smør

1 dl hvitvin

0.5 stk sitron

2 dl matfløte

1 ss gressløk, frisk

salt og pepper, sukker

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skrap skinnet på kveiten, dryss kjøttsiden med salt og la den ligge i 5-10 minutter.
  • Skyll av saltet, tørk fisken godt og skjær i porsjonsstykker.
  • Brun fisken godt på skinnsiden i smør i ca. 5 minutter.
  • Snu den og stek den ca. 1 minutt på den andre siden.

Blåbærsaus

  • Kok blåbær og kjøttbuljong i ca. 1 time til buljongen får god smak av bærene.
  • Sil blandingen og kok sausen inn til omtrent det halve.

Saltbakte poteter

  • Skrubb og tørk potet, og legg dem i en ildfast form med rikelig med havsalt i bunnen.
  • Dryss salt over potetene og bak i stekeovnen til de er møre, ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen.
  • Børst av overflødig salt før servering.

Kantarellstuing

  • Skjær kantarell i mindre biter og finhakk sjalottløk, og stek gyllen i smør.
  • Hell på hvitvin og saften av sitron, og la det koke nesten helt inn.
  • Tilsett matfløte og la stuingen småkoke til den tykner.
  • Smak til med salt, pepper og litt sukker.
  • Rør inn finhakket gressløk før servering.

Server kveiten med blåbærsaus, saltbakte poteter og kantarellstuing.

Secret Link