4 porsjoner

60 minutter

Avansert

Ingredienser

800 g breiflabbfilet

1 stk squash, grønn

5 stk sjampinjong

1 stk paprika, rød

Marinade

2 stk hvitløk

1 ts estragon

1 ss gressløk, frisk

0.5 dl kruspersille, frisk

1 stk sitron

1 dl olivenolje

1 ts salt

0.5 ts pepper

Potetmos

500 g potet, melet type

2 ss smør

2 dl melk

salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær fisken i serveringsstykker.
  • Finhakk hvitløk, estragon, gressløk og persille, og press saften av sitron.
  • Rør sammen ingrediensene til marinaden, og la fisken ligge i marinaden i ca. 30 minutter.
  • Skjær squash, sjampinjong og paprika i biter, og legg dem i en smurt ildfast form.
  • Legg den marinerte fisken over og fordel marinaden over grønnsakene og fisken.
  • Stek formen i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Potetmos

  • Skrell potet, skjær i terninger, og kok møre i usaltet vann.
  • Mos potetene, og rør inn smør og melk til passe konsistens.
  • Smak til med salt og pepper.

Server ovnsbakt breiflabb med potetmos. Pynt gjerne med litt gressløk drysset over.

Secret Link