Ovnsbakt breiflabb
Breiflabb kan du marinere og steke i stekeovnen. Dette er en rett som er enkelt å tilberede når du skal invitere venner på besøk.
Ingredienser
800 g breiflabbfilet
1 stk squash, grønn
5 stk sjampinjong
1 stk paprika, rød
Marinade
2 stk hvitløk
1 ts estragon
1 ss gressløk, frisk
0.5 dl kruspersille, frisk
1 stk sitron
1 dl olivenolje
1 ts salt
0.5 ts pepper
Potetmos
500 g potet, melet type
2 ss smør
2 dl melk
salt og pepper
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær fisken i serveringsstykker.
- Finhakk hvitløk, estragon, gressløk og persille, og press saften av sitron.
- Rør sammen ingrediensene til marinaden, og la fisken ligge i marinaden i ca. 30 minutter.
- Skjær squash, sjampinjong og paprika i biter, og legg dem i en smurt ildfast form.
- Legg den marinerte fisken over og fordel marinaden over grønnsakene og fisken.
- Stek formen i stekeovnen i ca. 20 minutter.
Potetmos
- Skrell potet, skjær i terninger, og kok møre i usaltet vann.
- Mos potetene, og rør inn smør og melk til passe konsistens.
- Smak til med salt og pepper.
Server ovnsbakt breiflabb med potetmos. Pynt gjerne med litt gressløk drysset over.
