4 porsjoner

40 minutter

Middels

Ingredienser

300 g torsketunger

1 stk egg

1 dl griljermel

0.25 ts salt

kajennepepper

1 dl olje

Tartarsaus

2 stk egg

2 ss kruspersille, frisk

2 ss sylteagurk

1 ss kapers

1 ss gul løk

100 g majones

2 ss lake fra sylteagurk

sukker

salt og hvit pepper

Server med

sitron

Fremgangsmåte

  • Skyll torsketungene og tørk dem med tørkepapir.
  • Skill egg og pisk eggehvite og salt til mykt skum.
  • Bland griljermel med salt og kajennepepper i en tallerken.
  • Vend torsketungene først i eggehvite, så i griljermel.
  • Varm olje i stekepanne til den har god varme, og stek torsketungene til de er gyllenbrune og gjennomstekte.

Tartarsaus

  • Kok egg hardkokt, avkjøl og grovhakk. 
  • Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk, og bland dette sammen med egg.
  • Tilsett majones og rør inn litt lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus.
  • Smak til med litt sukker, salt og hvit pepper.

Server torsketungene sammen med tartarsaus og sitronbåter ved siden av.

Secret Link