4 porsjoner

60 minutter

Middels

Ingredienser

800 g uerfilet, med skinn

1 ss olivenolje

1 ss smør

salt og pepper

Frikassé

250 g kantareller

1 stk sjalottløk

1 ss olivenolje

1 ss smør

2 dl matfløte

0.25 stk sitron

2 ss kruspersille, frisk

salt og pepper

Tilbehør

potet

Fremgangsmåte

  • Skrap skjellene av ueren med en skarp kniv. 
  • Skyll og tørk filetene godt med tørkepapir.
  • Dryss fisken med salt og pepper, og brun den i olivenolje på begge sider.
  • Skru ned varmen, tilsett smør og stek fisken ferdig, 1-2 minutter på hver side.

Frikassé

  • Rens og skjær kantareller i biter, og finhakk sjalottløk og hvitløk. 
  • Stek kantareller gylne i olje, tilsett smør, sjalottløk og hvitløk, og la surre i noen minutter.
  • Hell på matfløte og la den koke inn til det halve.
  • Smak til med saften av sitron, salt og pepper.
  • Rør inn hakket persille rett før servering.

Server ueren med kantarellfrikasséen og kokte poteter.

Secret Link