Stekt uer med frikassé av kantareller
Uer er en utrolig god fisk, og smaker desto bedre med en kantarellfrikassé med persille. Server kokte poteter som tilbehør.
Ingredienser
800 g uerfilet, med skinn
1 ss olivenolje
1 ss smør
salt og pepper
Frikassé
250 g kantareller
1 stk sjalottløk
1 ss olivenolje
1 ss smør
2 dl matfløte
0.25 stk sitron
2 ss kruspersille, frisk
salt og pepper
Tilbehør
potet
Fremgangsmåte
- Skrap skjellene av ueren med en skarp kniv.
- Skyll og tørk filetene godt med tørkepapir.
- Dryss fisken med salt og pepper, og brun den i olivenolje på begge sider.
- Skru ned varmen, tilsett smør og stek fisken ferdig, 1-2 minutter på hver side.
Frikassé
- Rens og skjær kantareller i biter, og finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Stek kantareller gylne i olje, tilsett smør, sjalottløk og hvitløk, og la surre i noen minutter.
- Hell på matfløte og la den koke inn til det halve.
- Smak til med saften av sitron, salt og pepper.
- Rør inn hakket persille rett før servering.
Server ueren med kantarellfrikasséen og kokte poteter.
