4 porsjoner

60 minutter

Middels

Ingredienser

500 g hysefilet

2 ts salt

3 dl melk

1 ss potetmel

0.25 ts muskat

Fremgangsmåte

  • Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er kalde. Bruk bare fiskefilet som ikke har vært fryst.
  • Skjær fisken i biter og ha den i en foodprosessor sammen med salt. 
  • La maskinen gå til farsen er fast og seig.
  • Ha i melken i porsjoner og rør godt mellom hver gang. Det er ikke sikkert du trenger all væsken. Stopp når farsen er glatt og jevn.
  • Tilsett potetmel og muskat. Du kan også gjerne bruke finhakkede urter eller grønnsaker som f.eks. løk, hvitløk, purre eller paprika.
  • Denne farsen kan du bruke til fiskekaker, fiskeboller og fiskepudding.
  • Lag gjerne en liten prøve for å smake om du trenger mer krydder.

Fiskekaker

  • Form farsen til kaker, trykk dem litt flate og stek dem i en middels varm stekepanne til de er gylne og fine.

Fiskeboller

  • Kok opp fiskebuljong i en kasserolle. 
  • Form farsen til boller med en spiseskje og legg dem ned i kraften. La dem trekke i 5-10 minutter. 
  • Kokekraften kan brukes til saus.

Fiskepudding

  • Fyll farsen i en godt smurt brødform og stek i stekeovnen ved 120 °C i ca. 45 minutter.

Tips: Filet av lyr, torsk eller en blanding kan også brukes.

Oppskriften er hentet fra; https://godfisk.no/oppskrifter/hyse/fiskefarse—grunnoppskrift/

Secret Link