4 porsjoner

Enkel

Ingredienser

800 g tørrfisk, utvannet og renset

1 ss maisenamel

1 ts flaksalt

1 ss olivenolje

Grillet sommerkålsalat

1 stk Sommerkål

1 ss olivenolje

1 ts salt

Hvitløkssmør

250 g smør

0.25 stk sitron

Rømmesaus med estragon og gressløk

200 g rømme

1 ts gressløk, frisk

1 stk estragon, frisk

1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Legg den utvannede tørrfisken på et fat med den siden av fisken hvor skinnet var, opp.  
  • Dryss over et tynt lag maizenna og salt.  
  • Pensle både fisken og den varme grillristen med litt olje eller formfett.  
  • Legg fisken med maisennasiden ned mot risten. La fisken ligge i ro til den har fått en tydelig grillskorpe, 10-20 minutter avhengig av tykkelsen på fisken. 
  • Løft fisken over i formen med det varme hvitløksmøret og la den trekke seg ferdig i dette.  

Grillet sommerkålsalat

Dette er et sommerlig grilltilbehør som gir både den gode salat- og grønnsakfølelsen.  

  • Dele kålen i 8 like deler som henger sammen i stilken.  
  • Hell over litt olje og dryss på salt.  
  • Legg kålbåtene på varm grill og la de få et godt grillmøster på begge sider.  
  • Kålen skal være lun og litt sprø innerst. 

Hvitløksmør

  • Del hvitløksfeddene i 4 på langs og finsnitt chilien. Legg dette i en ildfast form sammen med smøret.  
  • Sett formen på grillen til smøret koker godt opp. Den grillede tørrfisken skal legges i denne formen og trekke seg ferdig i det smaksrike smøret.  
  • Skvis over frisk sitronsaft og salt over tørrfisken til slutt.  
  • Server fisken og kålen med noen gode skjer smør på toppen. 

Hvis du ønsker en passende saus til

Rømmesaus med estragon og gressløk

  • Finhakke urtene og blande de sammen med rømme, sitron og salt.  
Secret Link