4 porsjoner

40 minutter

Middels

Ingredienser

600 g seifilet, uten skinn og bein

1 ts salt

1 ss potetmel

0.5 ts pepper

1 dl melk

smør

Gulrotstuing

2 stk gulrot

100 g sukkererter

2 dl vann

0.5 ts salt

1 ss hvetemel

1 dl matfløte

Server med

potet

Fremgangsmåte

  • Skjær sei i strimler og kjør i en foodprosessor sammen med saltet.
  • Rør inn potetmel, finhakket gressløk og pepper, og spe med melk litt om gangen til en fast farse.
  • Form store karbonader og stek dem i smør på middels varme til de er brun og gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side.

Gulrotstuing

  • Skjær gulrot i små terninger og strimle sukkererter.
  • Kok grønnsaker møre i lettsaltet vann.
  • Sil av kokevannet, men ta vare på det.
  • Kok opp grønnsaksvannet. Pisk sammen hvetemel og matfløte, og pisk det inn i grønnsaksvannet. 
  • La sausen småkoke i 4-5 minutter.
  • Tilsett grønnsaker og la dem bli ordentlig varme.

Server seikarbonader med gulrotstuingen og potet ved siden av. Pynt med gressløk drysset over.

Secret Link