Laksepakke med grønnsaker
Laksepakke er ovnsbakt laks i bakepapir med grønnsaker og potetpuré. Retten passer godt inn i en hektisk hverdag fordi den er både enkel og rask å lage.
Ingredienser
- 800glaksefilet, uten skinn og bein
- 0.5stkpurreløk
- 4stkgulrot
- 200gsukkererter
- 4ssolivenolje
- salt og pepper
- bakepapir
Potetpuré
- 1kgpotet
- 2dlmelk
- 2sssmør
- salt og pepper
- 4stilkdill, frisk
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 150 °C.
- Skjær laks i porsjonsstykker, og purre og gulrot i skiver.
- Klipp bakepapiret i deler på ca. 25×25 cm.
- Fordel purre, gulrot og sukkererter i midten av bakepapiret og legg laks på toppen.
- Ha olivenolje, sitronsaft og dill over, og krydre med salt og pepper.
- Fold bakepapiret rundt laksen og grønnsakerne slik at det blir en tett pakke.
- Stek midt i stekeovnen i 10-15 minutter.
Potetpuré
- Skrell og skjær potet i biter, og kok mør i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.
- Hell av kokevannet, ha i melk og smør, og mos til en puré.
- Smak til med salt og pepper.
Server laksepakken med potetpuré.
Tips: I stedet for bakepapir kan man bruke aluminiumsfolie til laksepakkene.