Ingredienser

  • 800glaksefilet, uten skinn og bein
  • 0.5stkpurreløk
  • 4stkgulrot
  • 200gsukkererter
  • 4ssolivenolje
  • salt og pepper
  • bakepapir

Potetpuré

  • 1kgpotet
  • 2dlmelk
  • 2sssmør
  • salt og pepper
  • 4stilkdill, frisk

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.
  • Skjær laks i porsjonsstykker, og purre og gulrot i skiver.
  • Klipp bakepapiret i deler på ca. 25×25 cm.
  • Fordel purre, gulrot og sukkererter i midten av bakepapiret og legg laks på toppen.
  • Ha olivenolje, sitronsaft og dill over, og krydre med salt og pepper. 
  • Fold bakepapiret rundt laksen og grønnsakerne slik at det blir en tett pakke. 
  • Stek midt i stekeovnen i 10-15 minutter.

Potetpuré

  • Skrell og skjær potet i biter, og kok mør i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.
  • Hell av kokevannet, ha i melk og smør, og mos til en puré.
  • Smak til med salt og pepper. 

Server laksepakken med potetpuré.

Tips: I stedet for bakepapir kan man bruke aluminiumsfolie til laksepakkene. 

Secret Link