4 porsjoner

30 minutter

Middels

Ingredienser

450 g klippfisk, utvannet og renset

1 stk appelsin

2 ss hvetemel

4 ss polentagryn

2 ts timian, frisk

1 stk egg

smør

olje

Dampet spinat

1 pk babyspinat

1 ss smør

1 stk fedd hvitløk

1 ts salt og pepper

Server med

12 stk cherrytomat

1 stk sitron

10 stk potet

Fremgangsmåte:


Skjær klippfisken i serveringsstykker.

Riv skall av appelsin og bland med mel, polenta, og finhakket timianblad. Visp sammen egg i en bolle.

Vend fiskestykkene først i egg, deretter i polentablandingen.

Varm smør og olje i en stekepanne og stek fisken gyllen og gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side.

Når du har stekt fiskestykkene har du litt ekstra smør og olje i stekepannen og steker hele cherrytomater i noen minutter til de er gjennomvarme.

Dampet spinat
Skyll spinat og ta vekk de groveste stilkene.

Ha den fuktige spinaten i en kasserolle med lokk og damp spinaten til den faller sammen. Rør inn smør og finhakket hvitløk, og smak til med salt og pepper.

Server nystekt klippfisk med stekte cherrytomater, dampet spinat, sitronbåter og kokte poteter.

Oppskriften er hentet fra: https://godfisk.no/oppskrifter/klippfisk/polentapanert-klippfisk/

Secret Link